UBASTI

Het verhaal:
In maart 2020 besloot Enca Enzo Caen , een activistische beeldhouw-kunstenaar uit Gent en wonende in Orxeta aan de Costa Blanca te reageren op de Covid pandemie en hoe…
Hij bouwde een reuze ei van liefst 5,4 m hoog en 12 meter omtrek, meer dan 6 ton materiaal verwerkte hij. Het is is binnenin bekleed met honderden sterren en de duivel zit in een verdorde boom met in zijn handen het covid virus.
Enzo haalde de wereldpers met zijn “Huevo del Tiempo” want… Het ei is niet zomaar een ei, het is een tijdscapsule. Meer dan 600 brieven van bekende en minder bekende mensen zijn erin verzegeld. In 2030 zullen de brieven gelezen en gebundeld worden. Ze vertellen de verhalen van veel mensen die covid aan de lijve ondervonden, net zoals de kunstenaar zelf. Hij verloor zijn broer en beide ouders aan dit virus.
De combinatie ei en kat:
Eind 2021 kwam een samenwerking tot stand tussen de kunstenaar en Kattenadvies iVZW.
Het UBASTI HUEVO werd een feit.
De symboliek is gebaseerd op de oude Egyptenaren en de zeven plagen. De oude Egyptenaren aanbeden katten omdat zij hun graan beschermden tegen ongedierte , ratten en muizen.
Nu beschermd deze kat ons tegen het vreselijke virus “covid” genaamd. Binnenin de eitjes zit de Duivel met zijn nieuwste speeltje, het covid virus… Wel daar laten we hem zitten en zijn spel zal er uiteindelijk voor zorgen dat hij er zelf het slachtoffer van zal worden… De kat zorgt ervoor dat hij er niet uit kan, ook het virus niet, er kan ook niemand in. El Ubasti Huevo of het Bastet ei zorgt er symbolisch voor dat u niet meer besmet geraakt en het virus ver weg blijft van u en uw naasten.
U steunt tevens een prachtige organisatie, DE link tussen Mens & Kat. En ook is dit werk UNIEK, AUTHENTIEK en HANDMADE. Niemand anders heeft een exemplaar, alleen bij Kattenadvies beperkt te bekomen.

We zijn dan ook heel dankbaar aan Enca Enzo Caen voor zijn UNIEKE BIJDRAGE !!! EN ZEER DANKBAAR AAN U DIE DIT LEEST
- 
Raf Van Duyse , oprichter iVZW Kattenadvies ,Oostend
e

De link tussen Mens & Kat

#ubastihuevo

klik hier...

Belangrijk 


WEGENS HET UNIEKE KARAKTER VAN DIT KUNSTWERK KUNT U ENKEL HIER (via formulier) RESERVEREN.