NOKILL

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN OKTOBER 2018

 

Wij roepen alle lokale bestuursorganen op om dringend werk te maken van een TNR / NO KILL beleid bij zwerfkatten!

Indien u dat wenst kunnen we u adviseren in deze materie.

Zwerfkatten worden op de meest diervriendelijke manier gevangen, gesteriliseerd, en terug uitgezet in hun natuurlijke omgeving. Dit om ongewenste kittens in asielen zoveel mogelijk te voorkomen.

 

De wet 04/2007 voorziet momenteel: . - Verzorging van de dieren en beheer van de inrichting  - Art. 5. § 1. Voor de verzorging van de dieren en het beheer van de inrichting is voldoende en bekwaam personeel ter beschikking. De Minister kan voorwaarden stellen wat aantal en opleiding van dit personeel betreft.

 

WIJ VAN KATTENADVIES, een Internationale Non-profit-organisatie, eisen dat men de wet aanpast als volgt: Voor de verzorging van de dieren en het beheer van de inrichting moet, volgens het aantal dieren, minstens één dierenarts en één gedragstherapeut verantwoordelijkheid dragen in alle beslissingen tot euthanasie.

 

 

Nu worden maar al te vaak katten dood gemaakt omdat de verantwoordelijke vh asiel en de dierenarts dit beslissen. Een dierenarts kan onmogelijk het gedrag van een, vaak al zeer traumatisch en gestrest dier, inschatten. Net zoals een huisarts bij mensen nooit de taak van een psychiater kan overnemen bij mensen…

 

GEZONDE KATTEN DODEN KAN NIET LANGER! WIJ GAAN VOOR EEN "NO-KILL PROGRAMMA"

Dat wil zeggen katten vangen stereliseren/castreren en terug plaatsen (Trap/Neuter/Return)

 

 

 

 

GEMEENTELIJKE BESTUREN DIE HIERMEE INSTEMMEN, druk op de knop en bezorg ons

uw gegevens en standpunten, in 2019 plaatsen we die online...