Nieuws

Our Travel Stories

Nieuws - Acties

2018 - Langzaam aan beginnen gemeenten "huisdierstickers" in geval van brand te voorzien voor hun burgers, heel recent werd de beslissing ook in Oostende genomen, de thuisstad van Kattenadvies iVZW! Wij pleiten ervoor dat alle andere steden en gemeenten dit voorbeeld volgen.

HET ENIGE SYSTEEM VOOR DE AANPAK BIJ ZWERFKATTEN WAAR WIJ ACHTER STAAN!

Het TNR systeem waar elke gemeente zou moeten voor kiezen.

Zie het filmpje rechts >>>>

N

I

E

U

W

#COVID-19 MAATREGELEN

De dierenasielen vrezen dat na de #Covid-19 veel katten gaan gedumpt worden! Mensen hebben, nu steun van hun huisdieren, maar wat na Corona vraagt men zich af!


HET HOEFT ZO NIET TE GAAN! Neem uw kat eens mee op reis , het kan perfect. Diverse luchtvaartmaatschappijen laten dit toe mits een kleine meerprijs.


Wil u weten hoe u dat best aanpakt? Neem ruim op voorhand contact op met ons, want wij kunnen u, met meer dan 16 jaar ervaring, verder helpen, vraag naar onze reistraining voor uw kat.

HELP ONS DOOR
ONLINE TE BESTELLEN!

ZIE ONZE WEBSHOP
of Ga naar onze FacebookPagina 

Telefoon+32479861919

Beste Kattenvrienden, 25/04/2019


EEN PRACHTIGE OVERWINNING VAN GAIA WAAR WE U OOK BIJ REKENEN, WANT IN TEGENSTELLING TOT VELE ORGANISATIES DIE NAAST ELKAAR WERKEN OF ZELFS TEGEN ELKAAR, HEEFT KATTENADVIES DEZE ACTIE (PETITIE) GESTEUND! Uiteraard heeft Michel veel meer invloed, ook in de politiek en VEEL MEER INKOMSTEN, wij werken zonder énig betaald mandaat. Toch neemt het niet weg dat wij zeer veel respect hebben voor dit bereikt akkoord. Het zal de vele organisaties die dagelijks "dweilen met de kraan open", een bijkomende steun bieden.

In naam van alle katten: dank u!Vandaag keurde de Kamer de btw-verlaging van 21 naar 6% op kattensterilisatie goed. Het wetsvoorstel dienaangaande, ingediend door Meyrem Almaci (Groen), Karin Temmerman (sp.a), Yoleen Van Camp (N-VA), Dirk Van Mechelen (open VLD), Catherine Fonck (cdH), André Frédéric (PS) en Georges Gilkinet (Ecolo), werd vandaag goedgekeurd in plenaire zitting. GAIA had daarvoor eerder deze week een petitie met bijna 60.000 handtekeningen overhandigd aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke. “Wij zijn dankbaar dat de parlementsleden de noodzaak inzien van deze maatregel”, zegt GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch. “Een btw-verlaging van 21% naar 6% op de in de drie gewesten verplichte kattensterilisatie zal de mensen aanzetten om daadwerkelijk hun kat(ten) te laten steriliseren en de wet na te leven.”

Eergisteren, dinsdag 23 april, overhandigden GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch en -directeur Ann De Greef 57.025 handtekeningen van hun petitie ‘Voor een verlaagd btw-tarief voor kattensterilisatie’ aan Kamervoorzitter Siegfried Bracke. “Een duidelijk signaal van de burger waar de politieke wereld duidelijk oren naar heeft gehad: vandaag keurde de Kamer immers de btw-verlaging voor kattensterilisatie goed", aldus Vandenbosch.

Wegwerpdieren

In Vlaanderen (sinds 1 april 2018), Wallonië (1 november 2017) en Brussel (sinds 1 januari 2018) is het verplicht om uw kat te laten castreren of steriliseren. Die wetgeving, waar GAIA jarenlang voor geijverd heeft, voldoet ook aan de verwachtingen van alle dierenasielen en andere belanghebbenden in het veld, die dagelijks geconfronteerd worden met de harde realiteit. "Niet-gesteriliseerde katten planten zich tijdens hun dagelijkse escapades uiteraard voort en daar komen dan 2 tot 3 keer per jaar 6 kittens uit voort", zegt GAIA-directeur Ann De Greef. "Dat worden zwerfkatten, die elkaar besmetten met allerlei virussen en de nieuwgeboren, ongewenste kittens eindigen massaal in de dierenasielen waar een groot deel doodziek noodgedwongen ingeslapen wordt. Katten zijn wegwerpdieren geworden omdat mensen de natuur haar gang lieten gaan."

Voor GAIA is het dan ook absoluut noodzakelijk dat de recente wetgeving inzake de verplichte sterilisatie ook effectief wordt nageleefd. “Wij zullen blijven sensibiliseren en informeren”, zegt De Greef. “Maar er is meer nodig. Als het steriliseren van katten een burgerplicht is geworden, is het net zo legitiem dat de overheid de mensen helpt die verplichting na te komen.”

Een stimulans voor burgers

GAIA is de kamerleden dan ook erkentelijk dat ze het btw-tarief dat van toepassing is op de sterilisatie van katten verlagen. "Die maatregel zal een stimulans zijn voor de burgers, die sneller bereid zullen zijn om hun katten te laten steriliseren", benadrukt Ann De Greef. Je kat laten steriliseren of castreren, komt ook de gezondheid van het dier ten goede: een gesteriliseerde kat loopt beduidend minder kans op baarmoederontstekingen en baarmoederkanker. Gecastreerde katers sproeien minder en worden socialer en aanhankelijker.

Het is nu aan de federale minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) om de btw-verlaging te motiveren bij de administratie van de Europese Commissie. De Greef: “Wij zijn er vast van overtuigd dat de duizenden katten die nu nog steeds moeten geëuthanaseerd worden in ons land omdat ze geen thuis vinden, genoeg motivatie zullen zijn voor de minister om er 100% voor te gaan. GAIA roept de federale regering dan ook op om er snel werk van te maken.”


Hallo allemaal!!! Hij is er !!! Vanaf nu staan zijn we klaar om op jouw event of open deur of wat dan ook met onze nieuwe "FOODTRAILER" te komen staan !!! Alle wensen zijn bespreekbaar en de opbrengst gaat ENKEL naar een

NIET-winstgevende organisatie - Bent u zelfstandig ondernemer en plant u binnenkort een opendeur of evenement ?

Aarzel niet ons te contacteren want zeg nu zelf wat is er leuker dan uw klanten buiten voor uw zaak een drankje, een mattentaartje of ... aan te bieden, wij kunnen dat voortaan regelen voor jou, neem snel contact.

Wettelijke verplichtingen


Alle katten en kittens moeten verplicht gecastreerd/gesteriliseerd worden voor ze 5 maanden
oud zijn en/of voor verkoop of adoptie.
Deze wet geldt ook voor katten en kittens die gratis weggegeven worden. Uitzonderingen hierop zijn
katten die naar een erkende fokker (met HK-nummer)
gaan of die voor het buitenland bestemd zijn. Katten die geboren zijn tussen 31 augustus 2014 en 31 maart 2018 moeten steriel gemaakt zijn tegen 1 januari 2020.